Blogiin tulossa Tansanian reissujen matkapäiväkirjat ja myös mahdollisesti muidenkin reissujen kuvauksia.

tiistai 19. helmikuuta 2013

23.06.2012 Selous game reserve, Lake Tagalala special campsite

23.06.2012 
Selous game reserve, Lake Tagalala special campsite

Nukuimme pitkään, koska herätys oli vasta klo 07. Aamiainen 07.30 ja matkaan vähän kahdeksan jälkeen.

 
Kiertelimme Tagalala järveä, jossa on runsaasti lintuja, virtahepoja ja krokotiileja.








Yön sateiden jälkeen tiet ovat osittain erittäin huonossa kunnossa. Emme päässeet etenemään kaikkia haluamiamme reittejä pitkin ja matkanteko oli aikamoista sahausta edestakaisin.

Tie muuttui entistä huonommaksi ja edessä oli syvä kuralammikko. Ongelmia tuottaa meille auton koko, koska pituutta riittää. Kuinka ollakaan jäimme tähän monttuun kiinni.

 
 
Patrick kiipeili auton konepellin kautta vääntämään kiinni etuakselin napalukot, mutta eteenpäin emme silti päässeet. Peruuttamalla onneksi onnistuimme pääsemän pois montusta. Eteenpäin oli kuitenkin matka. Patrick rakensi toiseen kohtaan meille tien laittamalla upottavaan kohtaan puunkarahkoja.

Tämä toimikin hyvin ja jatkoimme matkaa kohti Fredrick Selousin hautaa. Täältä palasimme takaisin leiriin lounaalle.

Eläimiä ei kovin paljon näkynyt ja ne ovat täällä myös arkoja, koska turismialueen ulkopuolella harjoitetaan laillista metsästystä. Jotain näimme matkallamme kuitenkin.






Lounaaksi oli moussakaa ja salaattia.


Riistanvartijamme ei sitä halunnut, koska ei kuulemma pidä Mzungujen ruoasta. (Mzungu = "valkonaama") Hänelle tehtiinkin myöhemmin ugalia. Vietimme iltapäivän leirissä ja ilta-ajolle lähdimme klo 16 aikaan. Suomesta raahaamamme ledilyhdyt olivat taas latautumassa.




Meillä on pieni vesiongelma, koska lähellä ei ole mitään ranger postia, josta vettä voisi hakea. Päätimme hakea vettä kuumilta lähteiltä. Vesi on rikkipitoista, mutta kai sitä voi hyvin peseytymiseen käyttää. Lähteet olivat lähellä ja haimme sieltä pari jerrykannullista vettä.



Vesi oli lämmintä, mutta pienet kalat uiskentelivat siinä. Ilmastointiteippi tuli taas tarpeeseen, koska toinen kannuista vuosi. Meillä oli teippiä onneksi repussa.

Ajelimme eteenpäin näkemättä oikein mitään erikoista. Eräällä tasaisella aukealla Patrick peruutti kääntäessään autoa. Yhtäkkiä kuului kamala kolahdus. Auto oli osunut aukion ainoaan isoon kiveen. Pahaksi onneksi se ei osunut takapuskuriin vaan johonkin auton alle. Matka jatkui muutaman kymmenen metriä ihmeellisen kolinan saattelemana. Auton pysäytys ja Patrick meni auton alle tutkimaan vahinkoja.

Takaiskari oli vääntynyt ja sitä kiinni pitävä pultti oli mennyt poikki. Patrick irrotti koko iskarin. Nyt auton vakauden kanssa saattaa tulla ongelmia kun se lastataan täyteen tavaraa ja matka saattaa olla hieman töyssähtelevämpää.

Palasimme takaisin leiriin. Nautimme rauhallisesta tunnelmasta. Tänne ei kännykän verkko tahdo oikein kuulua, mutta ainahan voi koittaa onneaan auton katolla seisten.





Illallisena tänään alkuruokana avokadoa ja porkkanakeittoa. Pääruokana lihapataa, riisiä, paprikaa, kukkakaalia ja kesäkurpitsaa. Jälkkärinä hedelmiä. Nukkumaan menimme jo klo 21, koska herätys aamulla 05.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti