Blogiin tulossa Tansanian reissujen matkapäiväkirjat ja myös mahdollisesti muidenkin reissujen kuvauksia.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

24.01.2010 Tarangire




24.01.2010 Tarangire

Aamulla herätys klo 05.55 ja aamiainen klo 06.15. Oppaamme nautti sen meidän kanssa. Papaijaa, nakkeja, kananmunaa, tomaattia ja paahtoleipää. Lisäksi oli vehnäpuuroa, johon oli lisätty ilmeisesti sokeria ja oli makuumme ehkä hieman liian makeaa. Klo 07 olimme jo puiston portilla ja kaikki lähtivät posliinille. Miesten vessa oli siisti, mutta naisten vessa oli ihan täynnä lepakoiden ulosteita. Lattiat, tasot ja pöntön renkaat oli kuorrutettu pikku papanoilla. Ensin piti siis siivota pönttö ja käsidesi oli tämän homman jälkeen todella tarpeeseen.

Puistossa pääosassa oli jälleen norsu. Näimme niitä joessa, repimässä apinanleipäpuuta ja yksi jopa uhitteli meille. Laumassa oli paljon pieniä norsunpoikasia, joten niiden vuoksi se varmaankin oli äreä. Näimme myös lauman, jossa oli ainakin 60 jäsentä. 






Lisäksi näimme mangusteja, tamaaneja, paviaaneja, kirahveja ja impaloita. Puisto on aikamoinen tsetsekärpäsarmeijan elinpaikka. Välillä eläinten katsomisesta ei tullut mitään kun kaikki vain huitoivat hulluina. Auton kattokin oli pakko laskea kerran alas. 





Joen nouseva vesi huolestutti meitä eilen. Kyllä siitä vielä yli pääsi.



Kävimme myös suolla, joka oli valtavan suuri, mutta tällä kertaa siellä ei ollut eläimen eläintä. Tosin ruohikko on niin korkeaa, että sinne piiloutuu helposti. Täällä olisi ollut myös ihan kiva picnic-paikka. 


Kun olimme taukopaikalla ohitsemme meni traktori. Luultavasti tarkoitus oli niittää heinikkoa taukopaikan ympäriltä.



Matkalla takaisinpäin näimme paljon autoja tuijottamassa pöheikköä. Siellä oli kuulemma leijona. Ehkä se oli siellä, mutta pöheikkö peitti näkyvyyden. Näimme myös aikaisemmin päivällä leopardin, joka oli valitettavan arka. Se oli apinanleipäpuussa ja kun tulimme paikalle, se laskeutui alas ja katosi. Pidimme kai liikaa meteliä. Joka tapauksessa toinen leopardi on tällä reissulla nähty.

Tsetsekärpäset meinasivat ylittää meidän sietokyvyn ja poistuimme puistosta noin klo 14.00. Tämän jälkeen lounastimme. Alkuun ananasta ja pääruuaksi lasagnea. Sitten olikin päivälevon aika, joka kului lukiessa ja torkkuessa. Kävimme ennen lepoa testaamassa suihkun ja koska vettä tuli niin se oli ihan hyvä.

Klo. 18 aikaan kävimme tien toisella puolella olevassa Abrahamin omistamassa matkamuistomyymälässä. Abraham on käynyt esittäytymässä ja markkinoimassa myymäläänsä. Ostimme yhden ylihintaisen kaulakorun ja tämän jälkeen joimme oluet illallista odottaessamme. Tänään illallisella oli avokadosalaattia, tomaattikeittoa, lihapataa + riisiä ja jälkiruuaksi ananasta.

Telttaan kömmimme n klo 21.00 ja olimme tosi väsyneitä. Oppaamme on nyt syönyt kanssamme ja ihan mukavaa on ollut. Välillä toki olisi kiva olla ihan rauhassa ja se ärsyttää kun hän tuputtaa koko ajan ruokaa lisää emmekä jaksa näin kuumalla syödä paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti