Blogiin tulossa Tansanian reissujen matkapäiväkirjat ja myös mahdollisesti muidenkin reissujen kuvauksia.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

22.01.2011 Tansania, Ngorongoro wildlife lodge, - Arusha – Ambureni – Kilimanjaro airport



22.01.2011 Tansania, Ngorongoro wildlife lodge, - Arusha – Ambureni – Kilimanjaro airport

Heräsimme viimeiseen päiväämme Tansaniassa klo 06. Pakkasimme vielä loput tavarat ja lähdimme aamiaiselle. Aamiaisen piti alkaa klo 06.30, mutta valmistelut olivat vielä aivan kesken. Otimme kupit kahvia ja nautimme ne terassilla ja nautimme upeasta näköalasta.


Aamiaisen jälkeen kuittasimme itsemme ulos lodgesta ja klo 07 Elias oli jo meitä ulkona odottamassa. 


Lähdimme kohti Arushaa ja pysähdyimme vielä näköalapaikalla nappaamassa pari kuvaa.


Pysähdyimme vielä portilla ja toivomme vielä palaavamme Ngorongoroon.



Ajomatkalla näimme paljon eläimiä ja varsinkin Manyaran puiston lähellä oli useita norsuja ja kirahveja. 

Noin 50 km ennen Arushaa koko liikenne pysäytettiin. Elias kävi tiedustelemassa poliisilta syytä ja kyseessä oli Tansanian presidentti. Odottelimme noin 5 minuuttia ja näimme tulevan autosaattueen. Ensin tuli poliisiautoja ja sen jälkeen jeeppi, missä oli mellakkakypärät päässä olevia poliiseja. Taas tuli lisää poliisiautoja ja 3 mustaa maasturia, joissa oli tummennetut ikkunat. Presidentti oli kuulemma yhdessä näistä. Mikko oli ottamassa valokuvaa, mutta Elias kielsi tämän välittömästi. Tansaniassa Presidentin, poliisien, sotilaiden ja muiden virkaatekevien kuvaaminen on ehdottomasti kielletty.

Arushassa pysähdyimme kaupassa ostamassa tuliaisiksi pari pulloa Konyagia ja sitten suuntasimme Tansaniitin ostoon. Tansaniitti on jalokivi, jota löytyy vain Tansaniasta. Maria ajatteli ensin ostaa riipuksen, mutta päätyikin sitten pieneen Tansaniittiin, joka luultavasti päätyy vihkisormukseen.
Jatkoimme matkaamme Ambureniin Thomasin kotipaikkaan. Vietimme täällä ihanan iltapäivän ja tapasimme Thomasin ihastuttavan vaimon ja osan hänen lapsistaan. Söimme täällä myös lounaan ja lepäilimme kunnes oli aika lähteä Kilimanjaron lentokentälle. 

Lentokentällä hyvästelimme Thomasin, Eliaksen ja Faustinin ja toivoimme näkevämme heidät pian uudestaan. Kilimanjaron kentän odotustilat ovat paljon mukavammat kuin Dar es Salaamin, josta olemme aina aikaisemmin lähteneet kotiin. Lento lähti ajallaan ja sanoimme taas: Kwaheri Tansania!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti